Houten vloer schoonmaken

Wilt u uw houten vloer schoonmaken, gebruik dan altijd de materialen en schoonmaakmiddelen van uw leverancier. Bij de aankoop van uw planken vloer heeft u reinigingsadvies gekregen en wellicht de schoonmaak spullen in huis gehaald. Naast de wekelijkse reiniging met de stofzuiger en natte dweil is een grote schoonmaakactie nodig. Meestal eens in het kwartaal.

Weet u niet meer specifiek hoe u dit op de beste wijze kunt doen? Wij hebben op deze pagina een aantal tips voor u die uw houten vloer opknappen naar het beste resultaat. Overigens kunnen wij van Vloertjes & Zo vanzelfsprekend ook uw houten vloer reinigen met professionele middelen, waarna het vloeronderhoud voor u de komende jaren een stuk eenvoudiger zal zijn.

houten vloer schoonmaken

Het schoonmaken van een houten vloer is niet heel moeilijk, maar het vraagt wel wat tijd. Zolang u regelmatig uw vloeren van een reinigingsbeurt voorziet zal de vloer in de beste conditie blijven en stelt u groot onderhoud makkelijk uit!

Uw houten vloer schoon houden

Als u een prachtige houten vloeren in uw woning hebt, wilt u deze logischerwijs zolang mogelijk in topconditie houden. Om uw plankenvloer schoon en netjes te houden is het dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze niet snel met vuil in aanraking komen.

U moet uiteraard altijd wel tussentijds uw houten vloeren onderhouden en schoonmaken. Maar veel minder vaak als er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van een deurmat of nog beter een inloopmat. Vocht aan schoenen kan funest zijn voor een houten vloer. Anderzijds is het ook een optie om vieze schoenen van uw vloer te weren. Hierdoor voorkomt u vlekken of andere onregelmatigheden op uw houten vloeren. Uittrekken bij binnenkomst!

Vaak wordt een vloer schoon gemaakt met te heet water. Het is niet nodig om bij de schoonmaak van vloeren en dus ook met een houten vloer schoonmaken dat een emmer warm water nodig is. Alle moderne schoonmaakmiddelen zijn afgestemd op gebruik met koud of lauw water. In een groot aantal schoonmaakmiddelen zit alcohol. De alcohol verdampt in combinatie met heet water.

Houten vloer opknappen

Volgt u bovenstaande tips, maar bent u eigenlijk al te laat? Soms bent u door chronisch tijdgebrek of drukte niet in staat om uw mooie houten vloer regelmatig schoon te maken. Een sopje of stofzuigbeurt werkt niet meer. Het is tijd voor het zwaardere werk namelijk de houten vloer schuren of de vloer in een donkere lak zetten. Het kan zijn dat u eens wat anders wilt proberen en uw houten planken een lik verf geeft. Een vloer met een white wash uiterlijk geeft de ruimtes meteen een heel ander uiterlijk.

Houten vloer opknappen

Laat ons dan uw houten vloer reinigen en het beste haalbare resultaat voor uw vloeren bewerkstelligen.

Houten vloer schoonmaken

Wij kunnen uw houten vloer opknappen en ervoor zorgen dat deze weer in de best mogelijke conditie komt te liggen. Als u ook uw hout vloer schoon wilt laten maken kunt u bij ons altijd vrijblijvend een offerte opvragen.

Dit kan via het contactformulier, maar ook bellen op 06 – 242 696 21 is een mogelijkheid. Wij kunnen naar wens uw houten vloer schoonmaken om uw vloer er weer als nieuw uit te laten zien!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save