Marmeren vloer

Een gepolijste marmeren vloer in onze huizen is vandaag de dag niet meer ongewoon. Het is in de loop der jaren erg populair geworden. Maar door de eeuwen heen werd marmer alleen gebruikt in paleizen voor elegante  en glanzende vloeren, plafonds en muren. Het liet rijkdom en macht zien. Ook nu kosten marmeren vloertegels een klein vermogen. Dat is meteen het grootste nadeel van een marmeren vloer.

Heel weinig bouwmaterialen kunnen op tegen de schoonheid van marmer. Er zijn binnen het assortiment oneindig veel kleurvariatie. Vandaar dat je wel kan stellen dat er voor ieder wat wils is te vinden. Tegels met kleurstelling die gaan van gitzwart naar groen met witte nerven tot zalm roze.

marmer

Van marmer naar marmeren vloer

Marmer is een natuur product en wordt uitgehakt uit rotsen. Marmer wordt gewonnen in platen. Deze platen bevatten natuurlijke kenmerken die een scala van kleuren over het oppervlak van het stuk vormen. Wanneer een marmeren plaat wordt verwerkt tot meer beheersbare maten, krijgt elk stuk een deel van die oorspronkelijke kenmerken mee. Het is daarom het mooiste als u marmeren vloertegels uit dezelfde platen kunt gebruiken.
Een vloer van marmer is in vele soorten en maten beschikbaar. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijkheden om marmeren vloertegels te snijden en de varianten aan legpatronen.

Waar gebruikt u marmeren vloeren?

In ieder deel van het huis is het mogelijk om marmeren vloeren te leggen. Toch is het vooral populair in de keuken, badkamer en wasruimte. Daarbij zijn tegels van marmer te gebruiken als decoratieve accenten voor wanden en douches. Marmeren vloeren zijn prima te combineren met zowel klassieke als zeer moderne woonstijlen.

Marmer is een duurzaam gesteente en ontzetten hard. Vandaar dat u zelfs buiten gebruik kunt maken van marmer vloeren. Zoals bij een zwembad of als vloer van uw uitbouw en overkapping. Door de duurzaamheid is de levensduur van marmer erg lang. Bij Griekse en Romeinse opgravingen zijn nog marmeren restanten te zien.

marmeren vloertegels

Voordelen van marmeren vloer

De voordelen die u heeft met een marmeren vloer zetten we voor u nog eens achter elkaar:

  • de duurzaamheid en lange levensduur
  • de hardheid van marmer
  • de mogelijkheid voor zowel klassieke als moderne stijlen
  • de variatie in kleur, snij mogelijkheden en legpatronen
  • te combineren met marmeren wandtegels en plafonds
  • de elegante en rijke uitstraling

Nadelen van marmeren vloer

Ook zetten we de nadelen van marmer nog eens op een rij:

  • het is duurder dan andere vloer typen
  • marmer vraagt ten opzichte van andere vloeren erg veel onderhoud
  • zonder juiste afwerking kan marmer erg poreus zijn

Een marmeren vloer is een lange termijn investering, zorg dat u vooraf goed geinformeerd bent!

Onderhoud Marmeren vloer  |  Schoonmaken Marmeren vloer  |  Polijsten Marmeren vloer

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save