Marmeren vloer polijsten

Laat je marmeren vloer polijsten en de vloer ziet er weer uit als nieuw. Marmer is uiterst hard materiaal dat heel lang mee gaat, maar na verloop van tijd kunnen er toch slijtageplekken op je marmeren vloer komen. Deze uiten zich in kleine krasjes op de vloer, doordat daar vuil in gelopen wordt. Ook kan de vloer er dof uit komen zien. Om dit op te lossen kun je een marmeren vloer polijsten of laten schuren.

Fases bij  marmeren vloer polijsten

Voor het polijsten van een marmeren vloer maak je gebruik van een boenmachine (eenschijfsmachine) waarmee de kleine krasjes uit de vloer verwijderd worden en de vloer weer gaat glimmen als vanouds.

marmeren vloer polijsten

Het proces van polijsten geschiedt in verschillende stadia.

  • Grove pad. In deze fase van het polijsten gebruik je een grove diamantpad om de vloer te polijsten. De krasjes die erin zitten worden verwijderd en de vloer heeft hierna een matte uitstraling.
  • Omdat je graag wilt dat de vloer weer gaat glanzen, behandel je deze daarna met een middelgrove pad. De werkwijze is hetzelfde als met de grove pad, alleen wordt de vloer nu wat minder poreus en begint al sterker te glanzen.
  • Na deze twee fases maak je gebruik van een fijne pad. Als je deze gebruikt, krijgt de vloer weer zijn oorspronkelijk glans terug en is ook niet meer poreus. Als je deze fase nog een aantal keer herhaalt met behulp van polijstpoeder, zal deze nog meer gaan glanzen.

Na het polijsten kun je de marmeren vloer nog behandelen met speciale geïmpregneerde middelen. Deze zorgen ervoor dat de vloer beter beschermd is tegen vuil en vocht.

Marmer vloer schuren

Als je marmeren vloer beschadigd of versleten is, is het mogelijk de toplaag eraf te laten schuren met behulp van een speciale machine. Als de toplaag van de vloer eraf geschuurd is wordt deze daarna gepolijst, zodat de glans en de oorspronkelijke structuur weer terugkomen.

Het marmer van een vloer schuren is werk dat voorbehouden is aan gespecialiseerde bedrijven. Je hebt er niet alleen speciale apparatuur voor nodig, maar ook de nodige kennis en zelf doen is geen optie. Schuren is een dure aangelegenheid, dus het is aan te raden eerst goed te informeren wat het gaat kosten.

Uw marmeren vloer polijsten door specialisten? Dat kan, neem dan snel contact met ons op of beter nog bel ons! Vloertjes & Zo geeft u graag advies en onze prijzen zijn helemaal ok…

Polijsten van onze vloer – Klant referentie

Zeer tevreden met het werk van Jonathan. Zeker aan te raden. Kundig advies en goed werk uitgevoerd om onze marmeren vloer opnieuw te polijsten.
Houten vloer Purmerend | Referentie van J.G. Veenstra op 21-02-2017.
Cijfer: 4,0 van de 5 sterren.