Marmeren vloer schoonmaken

Een marmeren vloer schoonmaken is noodzaak. Marmer is duur in aanschaf, maar dan heb je ook wat. Ze zijn ideaal in gebruik en worden veel toegepast in keukens en badkamers. Marmer schoonmaken is met de juiste middelen eenvoudig en dus ideaal in natte ruimtes. Als je vloer echt beschadigd is, dien je deze te laten polijsten. Echter, als je goede zorg voor de vloer draagt en deze goed onderhoudt, zal dat niet zo vaak nodig zijn. Bij het marmer schoonmaken kun je gebruik maken van verschillende technieken, zodat je het langst plezier kunt hebben van de vloer.

Marmeren vloer schoonmaken

Marmeren vloer schoonmaken

Als er vlekken op de vloer zitten, kun je een marmer vloer reinigen met schoonmaakmiddel. Laat de vlekken er niet te lang op zitten. Hou er daarbij wel rekening mee dat je een middel gebruikt dat geen al te hoge zuurgraad heeft, want dit kan je marmeren vloer beschadigen. Gebruik voor marmer reinigen alleen daarvoor geschikte middelen.

Als je twijfelt of je een bepaald middel voor de vloer kunt gebruiken, probeer het dan eerst op een klein stukje dat niet in het zicht ligt, uit. Lees sowieso altijd eerst de gebruiksaanwijzing van het product goed. Als je een druppeltje schoonmaakmiddel op een onopvallende plaats laat vallen en het begint sterk te bruisen, dan is de kalkwaarde van je vloer hoog en is het aan te bevelen een zuurvrije reiniger te gebruiken. Voor marmer vloer reinigen zijn verschillende producten in de handel die er speciaal voor ontwikkeld zijn.

 

Kijk eerst naar wat voor soort vlek er op de vloer zit en zoek daar het juiste middel bij voor het schoonmaken van marmer. Als je het juiste middel tegen de vlek gebruikt, is de kans dat je de vloer beschadigt minder groot.

Schoonmaken marmer

Kalkreiniger en marmer gaan niet goed samen. Wil je niet alleen de marmer vloer reinigen in je badkamer, maar bijvoorbeeld ook de kranen, wasbak of bad met kalkreiniger? Zorg er dan altijd voor dat de marmeren tegels of de vloer goed afgedekt zijn. Deze mogen absoluut niet in contact komen met de agressieve kalkreiniger. Deze vreet zich namelijk razendsnel helemaal in het marmer in en kan het daarmee flink beschadigen. Bij ernstige beschadigingen loop je dan de kans dat de vloer opnieuw gepolijst of geschuurd dient te worden.

Een marmeren vloer schoonmaken maar het liever niet zelf doen? Neem dan contact met ons op of bel voor een afspraak.

Save

Save

Save