Onderhoud marmeren vloer

Waarom is onderhoud marmeren vloer raadzaam? Ook al is marmer keihard materiaal, het onderhoud van een marmeren vloer is noodzakelijk en zeker aanbevelenswaardig. Zorg er altijd voor dat je vlekken op de marmeren vloer direct afneemt voordat ze in het materiaal kunnen trekken. Onderhoud van een marmeren vloer kan op verschillende manieren plaatsvinden.

Hou er rekening mee dat je een marmeren vloer met regelmaat onderhoudt, dan heb je er het langste plezier van en blijven de tegels het langste mooi van kleur en worden minder snel dof. Onderhoud marmer alleen met de daarvoor geschikte middelen.

onderhoud marmeren vloer

Onderhoud marmer doe je zo

Er zijn verschillende manieren voor marmer vloer onderhoud. Wij hebben voor u op een rijtje gezet hoe marmer onderhouden kan worden.

  • Als de kleur van je marmeren vloer wat aan het afzwakken is, kun je deze behandelen met een zogenaamde kleurverdieper. Hierdoor wordt de kleur weer intenser en lijkt weer op de originele kleur.
  • Ook kun je marmer kristalliseren. Bij onderhoud marmer is het belangrijk dat je vloer zijn oorspronkelijke glans behoudt. Als de vloer minder glanzend is, kun je deze kristalliseren. Door gebruik van een chemisch middel, komt de oorspronkelijke glans van de vloer weer terug.
  • Heb je een marmeren vloer in de badkamer? Dan is het raadzaam deze van een antislip laag te voorzien. Hiermee wordt de ondergrond wat stroever en voorkom je uitglijden. Deze laag wordt ook vaak aangebracht bij randen van bijvoorbeeld zwembaden. Om je marmeren vloer extra te beschermen tegen beschadigingen en vuil kun je er ook voor kiezen om de vloer te laten impregneren of een beschermende coating erop aan te laten brengen. Een dergelijke coating zorgt voor marmer vloer onderhoud.
  • Als deze manieren niet meer voldoen, kun je er ook voor kiezen de vloer te laten polijsten of schuren.

Onderhoud marmeren vloer

Hou er rekening mee dat een marmeren vloer duur is en dat het bijbehorende onderhoud ook niet echt goedkoop is. Als je de vloer echter met regelmaat onderhoudt, zal deze kwalitatief goed blijven en kun je er heel lang mee doen. Zelfs generaties lang. Het aantal keren dat je aan onderhoud dient te doen is ook afhankelijk van de intensiteit waarmee de vloer gebruikt wordt.

Als er veel mensen dagelijks overheen lopen, zal de vloer eerder beschadigen en meer onderhoud nodig hebben. Overigens geldt dit niet alleen voor uw vloer. Mogelijk heeft u marmeren tegels op het plafond of wanden. Ook daarop is bovenstaande informatie van toepassing.

Onderhoud van een marmeren vloer laat u wellicht liever over aan een professional. Bel ons of neem contact op via het contactformulier.

Save

Save

Save