Onderhoud parketvloer

Onderhoud parketvloer een tijdrovend klusje? Veel mensen denken dat het vandaag de dag nog zo is.  Dit was echter vroeger het geval. Het parket werd toen eerst eens in de was gezet en daarna schoongemaakt met een schoonmaakmiddel. Gelukkig, gaat het parketvloer onderhoud tegenwoordig een stuk makkelijker. Er zijn tal van handige trucjes waarmee u uw parket eenvoudig onderhoud.

Is parket onderhoud nodig?

Natuurlijk wilt u nog heel lang van uw mooie parketvloer genieten. Het is dan ook belangrijk dat u uw parket goed onderhoud. U kunt dit onder meer doen door frequent uw parketvloer schoon te maken. Dit komt neer op uw parketvloer meerdere keren per week even te stofzuigen of te vegen en te dweilen met een geschikt reinigingsproduct voor uw vloer. Stofzuig uw parket altijd met de borstelkant van de stofzuiger. Bij het dweilen is het niet nodig om veel water te gebruiken.

onderhoud parketvloer

Producten voor parketvloer onderhoud

Voor het parketvloer onderhoud zijn er diverse producten verkrijgbaar. Voordat u een reinigingsproduct aanschaft, is het een advies om na te gaan of het product geschikt is voor uw parket. Sommige schoonmaakmiddelen bevatten namelijk agressieve stoffen, welke uw vloer kunnen aantasten of beschadigen. U voorkomt eventuele beschadigingen door goed de gebruiksaanwijzing te lezen.

Parket onderhoud service

Naast het stofzuigen en dweilen van uw vloer, is het belangrijk om uw parket geregeld na te laten kijken door een vakman. Doe dit een keer in de 5 of 10 jaar. Een parket onderhoud service voorziet uw vloer van een uitgebreide onderhoudsbehandeling door een vakkundige professional. Uw vloer ziet er dan weer als nieuw uit. Bovendien krijgt u na een parket onderhoud service ook nog eens het beste advies om uw parketvloer netjes te houden. Hierdoor profiteert u nog jarenlang van uw mooie vloer.

Onderhoud parketvloer uitbesteden

Het onderhoud parket pakket door Vloertjes & Zo bestaat uit een flinke opknapbeurt van uw geliefde vloer. Er wordt dan eerst grondig onderzocht of uw vloer echt vochtvrij is en geen vieze vetvlekken of ander soorten vlekken bevat. Daarna wordt uw parket grondig schoongemaakt met onze professionele middelen en  daarna goed afgelakt. U kunt er ook voor kiezen om uw parket eerst te laten schuren. Dit is nodig als uw vloer op meerdere plekken versleten is. Er wordt dan een paar millimeter van de toplaag afgehaald. Door uw parket te laten schuren, heeft u weer een strakke parketvloer.

Ons advies luidt dan ook: onderhoud parketvloer niet zelf doen, maar dus overlaten aan een echte vakman. Wilt u vrijblijvend advies, neem gerust contact met ons op.

Save

Save

Save