Parketvloer schoonmaken

Uw parketvloer schoonmaken is bij de meeste mensen niet het meest favoriete klusje in huis. Toch is het belangrijk dat u uw parket regelmatig schoonmaakt. Uw vloer heeft namelijk veel te verduren. Zo loopt u eroverheen met hakken of schoenen met een harde zool, spelen er misschien kinderen op en wordt er geregeld op gemorst. Uw vloer wordt dus intensief gebruikt.  Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk van uw vloer genieten. Dit kan door uw parketvloer zelf zo nu en dan aan te pakken en te reinigen. Maar hoe kunt u nu het beste uw parket schoonmaken?

Zelf uw parketvloer schoonmaken

Een parket reinigen is niet moeilijk, maar vergt wel even wat tijd. Als u het parket regelmatig op de juiste manier schoonmaakt en reinigt, dan profiteert u jarenlang van een fijne vloer. Een mooi onderhouden parketvloer ziet er niet alleen prachtig uit, maar geeft ook sfeer aan uw woning. Parket is erg gevoelig en dient met zorg te worden onderhouden. U kunt uw vloer onderhouden door deze regelmatig schoon te maken en te reinigen met speciale reinigingsproducten.

parketvloer schoonmaken

Parketvloer reinigen

De meest efficiënte en makkelijke manier om uw parketvloer te reinigen, is door deze regelmatig een goede schoonmaakbeurt te geven. Door uw vloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen, voorkomt u dat vuil zich ophoopt en in de vloer trekt. Iets dat kan leiden tot vlekken of beschadigingen in uw vloer. Stofzuig uw vloer altijd met de borstelkant, want de gladde kant kan de vloer beschadigen. En dat wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. Vervolgens kunt u uw vloer gemakkelijk dweilen met een zeem, spons of zachte doek en een sopje van water en zeep of een mild schoonmaakmiddel zoals allesreiniger. Let op dat u geen microvezeldoekjes gebruikt, want hierin zitten minuscule schuurdelen. En die geven mogelijk krassen op uw geliefde vloer.

Het kan zijn dat in de loop der jaren het aantal krassen flink toeneemt en dat er ook nog eens hele diepe lelijke krassen tussen zitten. Misschien wordt het dan tijd voor een meer drastische maatregel, aangezien schoonmaken geen zin meer heeft. Opnieuw uw parketvloer schuren.

Tips voor parket reinigen

Net als uw meubels in huis heeft uw vloer regelmatig een grondig onderhoud nodig. Naast het stofzuigen en dweilen van uw vloer, is het zinvol om uw parket te reinigen met speciale schoonmaakproducten speciaal geschikt voor parket. Hiermee houdt u uw vloer nog mooier, frisser en schoner. Parket reiniging is niet iets dat u met een normaal schoonmaakproduct kunt doen. Deze kan de vloer juist aantasten en beschadigen. U kunt uw parket reinigen met een speciaal reinigingsproduct, welke verkrijgbaar is bij een vloerenspecialist. Deze is gespecialiseerd in vloeronderhoud en kan u meer informatie geven over de wijze waarop u uw parket kunt reinigen.

Wilt u vrijblijvend advies over de mogelijkheden van uw parket neem dan gerust contact met ons op. Vloertjes& Zo is in de regio Noord-Holland de specialist waar u terecht kunt.

Save

Save

Save